Zerdeçal Kullanarak Kilo Verme Tüyoları

Zerdeçal Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

 

Zerdeçal, zencefilgiller familyasında bulunan, sarıçiçekli ve büyük yapraklı bir bitkidir. Diğer isimleri zerdeçal, safran kökü, Hint safranı olan zerdeçal, Asya'da tropik bölgelerde yetişir. Zerdeçal , boyama, kına ve yemek işlemlerinde kullanılmasının yanı sıra, sağlık alanında da kullanılır. Piyasada toz şeklinde bulunan zerdeçalın, zayıflama, sindirim ve bağışıklık sistemi bakımından önemli faydaları vardır.


 

 Zayıflama Nedir?

 

 Günlük alınan kalori miktarının, yakılan kalori miktarından az olmasıyla ortaya çıkan enerji açığına zayıflama denir. Yani basitçe anlamı: kilo vermek için az yemeli, çok yakılmalıdır. Fazla kilo, dış görünüş ve beden sağlığı açısından zararlıdır. Metabolizmal hastalıkların temelinde kilo vardır. Hem sağlık hem de fiziksel güzellik açısından insanlar kilo vermeye ihtiyaç duyarlar. Alınan ve verilen kalori dengelenmesinin yani sıra zayıflamaya yardımcı kürler ve bitkiler kilo verme sürecini hızlandırabilen maddelerdir.


>>Zerdeçal Satın almak veya incelemek için tıklayınız <<

 Zerdeçal Zayıflatır Mı?

 

 Zerdeçal tozunun onlarca faydası olduğu ve eski zamanlardan beri çeşitli alanlarda kullanıldığı biliniyor. Sağlık alanında kullanımı ise bağışıklığı güçlendirici ve zayıflamaya yardımcı etkisiyle biliniyor. Peki, zerdeçal zayıflatır mı ve kilo vermedeki etkisi nedir?

 

Zayıflamak için önemli olan kalori yakımıdır. Kalori yakımı metabolizma sayesinde gerçekleşir. Zerdeçalın buradaki etkisi ise, metabolizma hızını arttırarak yakılan kaloriyi çoğaltmaya yöneliktir. Yani zerdeçal metabolizmayı hızlandırır ve bu sebeple kilo verdirir denebilir. Diyetisyenler de zaman zaman sıkı bir diyetin yanında zerdeçal ve zerdeçallı kürlerin tüketilmesini tavsiye ederler. Zerdeçal tek başına kullanılmamakla birlikte, genelde kilo vermeye yardımcı başka yiyeceklerle karıştırılarak kür haline getirilerek tüketilir. Günlük rutinin bir parçası olarak düzenli tüketimle kilo vermeye yardımcı olur


Malzemeler:

1 bardak ılık suBir tutam karabiber

Bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı toz zerdeçal ekleyin.Ardından yarım limonun suyunu ekleyin.Bir tutam karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.Karışımı her gün aç karnına için.

« Anasayfa