Organik ve doğal ev salçası siparişi nasıl verebilirim ?

Organik ve doğal ev salçası siparişi nasıl verebilirim ?

Daha önceki yazılarımızda okuyucularımıza salça üretimi ile alakalı bir takım aydınlatıcı bilgiler vermiştik.

Organik ev salçası siparişi vermek için ilk olarak hangi salçayı istediğiniz önemlidir;

Domates Salçası Acı Biber Salçası Tatlı Biber Salçası

Evinizde çocuk varsa ve acı tüketmek istemiyorsanız, acı salça haricinde diğerlerinden sipariş vereceksiniz.

 

Senelik 1 defa alınacağı için yüklü bir miktar mı isteyeceksiniz ?

 

Bizler evlere 10 kilo 20 kilo salça gönderiyoruz. Fakat son yıllarda daha az sipariş veren müşteriler oluşmaya başladı.

Siparişinize göre uygun olarak belirlediğimiz bu salçaları plastik bidonlara koyuyoruz ve kargoya veriyoruz.

Size ulaştıktan sonra ise, siz bunu evde cam kavanozlara bölüp, üzerine zeytin veya ayçiçek yağı koyup, hava ile temasını keseceksiniz.

 

Salçamın üzerine yağ koymazsam ne olur ?

Hiç bir şey olmaz. Bizim salçalarımız, içinde kaya tuzu olduğundan 2 sene kalsa da hiçbir şekilde bozulmaz fakat rengi kırmızıdan koyulaşmaya başlar. Bununda hiçbir mahsuru yoktur.

 

Salçayı buzdolabında muhafaza etmek yerine yağ koyup kilerde veya normal bir sıcaklıktaki odada saklarsanız, dolabınızda boş yer çok olur.

1 fincan yağ 2 lira 3 lira tutar ama buzdolabında yerden tasarruf etmenizi sağlar. Hem bu yöntem eskilerin saklama için bulduğu muhteşem bir yöntemdir.

 

Kilis salçası özelliği nedir

Salçamızın en büyük özelliği bu coğrafyanın özel tohumlarından yetişen sebzelerin kullanılmasıdır. Sıcak iklimde pamuk ve biber başta olmak üzere birçok ürün yetişir.

 

Lezzetini sıcaktan alan bu biber ve domatesler, güneşte olgunlaşır ve salça olduktan sonrada yine güneşte kalır içindeki nem ve suyu buharlaştırılır.

 

Salçayı güneşte mi bekletiyorsunuz ?

Evet, bu yöntem eskilerden kalma ama çok başarılı bir yöntemdir. Biber veya domates makinada çekilir ve tuzlanır kaynar. Bundan sonra içinde kalan su ve nemi atması için güneşin en şiddetli günlerinde tepsilerde bekletilir. Üzerine bez tülbentler çekilir ve böylece toz pis girmesi engellenir.

 

Güneşin D vitaminini içine alırken, hafif yanık ve kuru tadı yemeklere istenilen lezzeti verir.


UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

« Anasayfa